Danuta Kostrzyńska
Jastrzębia – Łazy 284
33-191 Jastrzębia

tel.: 14 651 22 29
e-mail: udajany@wp.pl
www: http://www.udajany.tarnow.pl/
Zagroda położona jest na szlaku żółtym przy trasie Jastrzębia-Łazy w kierunku Jamna, na wzgórzu. Właścicielka prowadzi tradycyjne gospodarstwo rolne w którym hoduje konia, krowę, kozy, owce, świnki, koty i psy. Wypieka chleb tradycyjną metodą. Posiada certyfikaty: Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej – chleb pszenno-żytni z łopaty i rogaliki drożdżowe-kruche. Kultywuje ginący zawód – prowadzi pokazy tradycyjnego wypieku chleba. Zboże mielę przy użyciu wiatraka w ponad stuletnich żarnach. Gospodarstwo proponuje: nabiał, mięso, soki własnego wyrobu, warzywa i owoce oraz miód.


Grzegorz Duda
Nowopole 3
33-270 Wietrzychowice

tel.: 606-446-439
e-mail: g.duda@interia.eu

Gospodarstwo położone we wsi Nowopole w gminie Wietrzychowice. Główna uprawa to fasola Jaś oraz fasola karłowa. Ich areał przekracza 10 ha. Dodatkowo Pan Grzegorz prowadzi skup i sprzedaż fasoli w stanie pierwotnym.


Jan Kołacz
Gospodarstwo Pasieczne MIŚ
Obłazy Ryterskie 4
33-343 Rytro

tel.: (18) 4469401, 500458314, 694207715
e-mail: gosppas.mis@op.pl
www: www.miody-mis.pl

Sprzedaż bezpośrednia – miód, pyłek pszczeli, pierzga i mleczko pszczele

 

 

 

Rodzina Kotowicz
Bieńkowice 35
32-709 Drwinia

tel.: 794324369
e-mail: marcin.kotowicz@o2.pl

Gospodarstwo rodziny Kotowicz jest to rodzinne gospodarstwo o powierzchni ponad 20 ha. Główne uprawy to ziemniaki oraz zboża. Zboża przeznaczane są do sprzedaży oraz na pasze dla zwierząt. Od niedawna działalność została poszerzona o produkcje MOL, wędlin pod marką „Wędliny Wiejskie Kotowicz” specjalizującą się w wyrobach naturalnych takich jak kiełbasa wiejska, boczek, salceson, kaszanka, pasztet pieczony i pasztetowa, wytwarzane bez dodatków chemicznych.


Marek Burnat
Pasieka Janowice
Janowice 243
33-115 Janowice

tel.: 501-184-882
e-mail: burnatm@poczta.onet.pl

Gospodarstwo rolne oraz pasieka położone we wsi Janowice 243. Pan Marek gospodaruje na obszarze 5,42 ha głównie uprawy miododajne: nostrzyk, facelia, żmijowiec, mlecz, gryka.
W gospodarstwie utrzymywane są 75 uli. Miody jakie oferuje pasieka to: rzepakowy, mniszkowy, lipowy, spadziowy, gryczany. Pozyskiwane dodatkowe produkty to: piegża, pyłek, kit pszczeli. Miód rzepakowy zdobył I miejsce w konkursie „Pleśnieński Smak” w kategorii miody i produkty pszczele w ubiegłym roku.


Państwo Władysława i Jan Borzęccy
Przysietnica 402
33-340 Stary Sącz

tel.: (18) 448 01 80, 788 740 807

Sprzedaż bezpośrednia – miód, pyłek pszczeli, pierzga i mleczko pszczele

 

 

 

 


Państwo Małgorzata i Wojciech Gal

Mochnaczka Wyżna 41
33-383 Tylicz

tel.: 512-034-114
e-mail: sergal@interia.pl

Sprzedaż bezpośrednia: sery górskie krowie podpuszczkowe(wędzone i białe)